25 години Консулт Плюс: Страст към перфекционизъм

В Консулт Плюс вярваме, че личният пример е най-важен, когато говорим за професионализъм и развиване на услуги за бизнеса. Щастливи сме, че компанията е със здраво семейно ядро и хората, които са я създали, имат страстта да правят всичко с огромен усет към детайла и да развиват екип, отдаден на всеки клиент и неговите нужди.

В това кратко интервю ще ви запознаем със Сабина и Манчо – хората, които стоят зад създаването на тази компания преди повече от 25 години.

Г-жа Сабина Пехливанова е счетоводител с над 25 години опит, а нейният съпруг г-н Манчо Диев е бивш данъчен инспектор, работил в данъчната система повече от 20 години.

Разкажете ни на кратко как започна КОНСУЛТ ПЛЮС:

САБИНА: Всъщност всичко започна малко като на шега. През 1994 г. въведоха закона за Данък Добавена стойност, което наложи всички фирми по онова време да водят двустранно счетоводство и така ние, като хора с такова образование, предприемчиво решихме да открием фирма.

МАНЧО: Трябва да споменем, че и двамата по онова време работихме в сферата на АСУ (автоматична система на управление) и имахме понятие от програмни продукти и всички тези неща, защото това беше фирма за разработване на първите програмни продукти ,касаещи обработката на информация и прочие. По онова време си купихме и първия компютър ПРАВЕЦ 16, който струваше колкото един автомобил.

Каква е вашата визия за компанията в следващите 10 години?

САБИНА: След 10 години смятам, че нещата много ще се променят. Нашата идея е занапред да ставаме все по-дигитални и да автоматизираме голяма част от процесите, които в момента се вършат от екипа ни. Искаме кантората да има време за все повече анализи и да не сме оператори на данни, а счетоводители. Да се премине от операторската страна към по-анализиращата страна на счетоводството.

МАНЧО: Искаме да ставаме все по-модерна счетоводна кантора, която да дава най-добрите указания и препоръки на своите клиенти. Счетоводна кантора, която да работи не само в областта на счетоводството, а и в областта на трудовото управление, на данъчните законодателства и стандартизации и съвременните европейски директиви.

Кои са услугите, които предлагате и защо хората трябва да изберат точно КОНСУЛТ ПЛЮС сред морето от счетоводни къщи и консултанти?

САБИНА: От мое лице мога да кажа за себе си, че аз съм много отговорен и откровен човек,  който приема нещата много лично и който винаги се стреми да помогне на всеки, независимо дали е мой клиент или не.

Като основател на КОНСУЛТ ПЛЮС смея да твърдя, че ние сме кантора с утвърдено име и опит и приемаме работата много присърце и за това клиентите ни са останали доволни през годините. А защо трябва да изберат нас,…. може би заради всички тези качества, които притежаваме. Освен това компанията има сключени договори с други фирми, като адвокатски дружества, митнически агенции, застрахователни компании и по този начин предлага едно цялостно комплексно обслужване не само на счетоводни услуги, а и на всичко останало, което пряко или косвено засяга клиентите ни.

МАНЧО: Стараем се да обгрижваме нашите клиенти по-най добрия начин.

Искаме когато дойдат при нас да не мислят за нищо друго, да оставят всичката административна работа на нас и да се фокусират върху развитието на собствения си бизнес.

Каква е рецептата за един успешен бизнес, който вече над 25 години помага на други компании да израстват и се развиват?

САБИНА: Рецептата е работа и само работа с много отдаденост. Както вече казах, комплексното обслужване, което предлагаме за нашите клиенти им позволява те да не мислят за нищо друго, освен за разрастването на собствения си бизнес. Разбира се не можем и без много добре обучен персонал и колектив. Стараем се винаги да се развиваме и да бъдем новатори и може би това ни е помогнало да останем на пазара вече толкова години.

МАНЧО: Коректно отношение и честни взаимоотношения с партньорите.

Какво ви прави най-щастливи в работата и какво бихте казали за екипа си?

САБИНА: Щастлива съм, когато всички клиенти са доволни, когато имаме нов клиент въз основа на това, че някой ни е препоръчал. Щастлива съм, когато получаваме хубави отзиви – това означава, че сме си свършили работата както трябва, а това е най-голямото удовлетворение за самите нас. Щастлива съм, когато колективът е сплотен и се разбира, защото без хората, които работят с нас, ние няма да сме това, което сме. Щастлива съм, че имаме страхотен екип от млади и амбициозни хора, който приема работата си много отговорно и с който както можем да работим здраво, така можем и да се забавляваме заедно.

МАНЧО: Най-щастлив съм, когато на неразрешим казус му намерим най-сетне правилното решение и видим усмивката в лицата на нашите клиенти.

Как виждате бъдещето на счетоводно – консултантския бранш?

САБИНА: Бъдещето е такова, че ако един човек и една компания не се развиват постоянно и не са в крак с новото, то в един момент те няма да могат да се задържат на пазара.

МАНЧО: Аз ще добавя също, че освен иновативните технологии, трябва да сме в крак и с новите закони и нормативни уредби.

Тенденции 2020? В счетоводния бранш промените в законодателната рамка са изключително чести и динамични? Има ли нещо ново, което се задава и за което бизнесите трябва да знаят от днес?

САБИНА: 2020 се увеличава минималната работна заплата и ще има промени свързани с болничните. Както всички вече са чували за СУБТО.

МАНЧО: Ще има цялостно изменение на закона за Корпоративното подоходно облагане и нова форма на попълване на данъчните декларации по Закона за данък на доходите на физическите лица на база на автоматизирано попълване на данните от масиви, който фирмите са задължени да подават. Това ще доведе до автоматизирано зареждане на декларациите с база данни.

Екипът на Консулт Плюс ще се радва да се запознае и с Вашия бизнес и нужди. В тази кратка форма може да заявите безплатна консултация по различни административни теми, а ние ще Ви отделим цялото нужно време.

Имате нужда от цялостен съвет за Вашето счетоводство и финанси? заявете безплатна консултация чрез тази контатна форма

  1. Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

    AffiliateLabz 05.12.2019
  2. Hallo, Ihr Blog ist sehr erfolgreich! Ich sage bravo! Es ist eine großartige Arbeit geleistet! 🙂 Betti Lalo Hamer

    erotik 05.12.2019
  3. Comments are closed.